Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

ZAKON O UGOTAVLJANJU KATASTRSKEGA DOHODKA

   

Zakon o ugotavljanju katastrskega dohodka - ZUKD-2(Uradni list RS, št. 63/16) je dne 12.07.2016 sprejel Državni zbor Republike Slovenije, veljati pa je začel dne 08.10.2016

 

ZUKD-2 ureja sistem ugotavljanja katastrskega dohodka in pavšalne ocene dohodka na čebelji panj za davčne namene in druge javne namene, določene z zakonom. Geodetska uprava Republike Slovenije je pristojna za vodenje podatkov v zemljiškem katastru o podrobnejši vrsti dejanske rabe kmetijskih zemljišč in o območjih posebnih režimov za kmetovanje in gospodarjenje z gozdovi, ter za pripisovanje katastrskega dohodka kmetijskim in gozdnim zemljiščem v zemljiškem katastru. Zagotavlja vpogled v trenutne podatke o višini katastrskega dohodka za kmetijska in gozdna zemljišča. Najpozneje do 20. septembra tekočega leta zagotovi tudi vpogled v podatke o katastrskem dohodku, izračunanem po lestvicah katastrskega dohodka za naslednje leto.


Podzakonski predpis, izdan na podlagi ZUKD-2: 

  • Uredba o določitvi lestvic katastrskega dohodka, pavšalne ocene dohodka na čebelji panj in območij posebnih režimov za kmetovanje in gospodarjenje z gozdovi za obdobje 2017–2019(Uradni list RS, št. 64/16)