Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

REGIONALNI PROJEKTI

Uvajanja sistemskih in aplikativnih rešitev Geoinformacijskega centra MOP v ostale občine v Sloveniji. Namen programa je predvsem omogočiti proaktivno prostorsko načrtovanje in podpreti občinske/ regionalne razvojne programe. Zato so v letu 2000 so oblikovani projekti iz področja geoinformatike, ki temeljijo na podlagi podpisanih formalnih sporazumov o sodelovanju in sicer:

  • dogovor o sodelovanju z MO Koper, Izola, Piran in
  • dogovor o sodelovanju z MO Maribor

na področju graditve geoinformacijske infrastrukture upravljanja s prostorom ter podpori regionalnih razvojnih programov.

 

V okviru teh aktivnosti smo skupaj z Ministrstvom za finance ter pristojnimi organi MOP organizirali in izvedli vrsto delavnic na področju posodobitve, podpore in operacionalizacije delovanja lokalnih skupnosti na področju nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč z upoštevanjem uvedbe pričakovanega davka na nepremičnine. Podobno velja za področje občinskih prostorskih planov, kjer bomo z ustreznimi usmeritvami občinam in zagotavljanjem digitalnih podatkov dosegli povečanje učinkovitosti občin pri uporabi prostorskih planskih dokumentov.