Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PROJEKTI PRENOVE TOPOGRAFSKO KARTOGRAFSKIH PODATKOV

Namen prenove preglednih kart Slovenije je poenotenje sistema preglednih kart PK 250, PK 500, PK 750 in PK 1000 ter vsebinska predelava in transformacija v digitalno vektorsko obliko.

 

»Prenovljene« karte bomo imenovali državne pregledne karte (DPK), karte bodo na voljo kot rastrske slike v vektorski obliki in na željo, kot tiskani izvodi.

 

Državne pregledne karte bodo v UTM projekciji, referečni elipsoid bo WGS 84, na karti pa bo izrisana tudi pravokotna mreža v Gauss-Kruegerjevi projekciji.

 

Za civilne potrebe bo sistem DPK pokrival celotno območje, ki ga prikazujejo karte sistema državnih topografskih kart. Imel bo naslednje mejne geografske koordinate:

 

 

   jmin = 45º15´  lmin = 13º05´

   jmax = 47º00´ lmax = 16º40´

 

 

Zaradi lažje uporabe in publiciranja bodo območja DPK 500, DPK 750 in DPK 1000 prikazana v pravokotnem formatu, tako da bo vsebina na vseh robovih razširjena do okrogle vrednosti v km nad največjo vrednostjo izračunanih pravokotnih koordinat.